Szerszámok Webáruház blogja

SZERSZAMOK-WEBARUHAZ.hu

Ausztria autópálya és az ominózus IG-L jelzés, ami nagyon sokba kerülhet...

2012. június 12. - Profitools

Minap kaptam egy érdekes levelet az ismerősömtől, az ausztriai autópályán előforduló IG-L jelzésről, ami a sebességkorlátot jelölő táblákon van feltüntetve. Őszintén halvány lila gőzöm nem volt, mi a fene lehet ez az IG-L. Végigolvasva a levelet csengett le, hogy ez mekkora pénzkaszálási lehetőség.

Ha a sebességkorlátozó tábla alján ez a három betű fel van tüntetve, és túllépi az ember az adott sebességet, nem szimplán sebességtúllépésért büntetnek meg és fizet. Ennél a szitunál környezetvédelmi bűncselekményt követ el az, aki túllépi az adott határt. Ekkor a büntetési tétel, már potom 2180 eurora ugrik fel, az egyén szeme meg ki, az összeg láttán.

Ezt lehetne jobban is publikálni, hogy ne lepődjenek meg azok, akik csak alkalomszerűen, vagy szimplán csak átutazóban vannak Ausztriában. Mondjuk utazási infok között is szerepelhetne!

Ehhez már csak hab a tortán, hogy ha netán úgy dönt a kocsi, hogy pont az osztrák autópályán akar leállni, és az ember ki akar szállni belőle, hogy megnézze mi a fene lett vele, vagy netán csak a hűtővizet feltölteni, az sem egyszerű dolog. Aki kiszáll a kocsiból és az aszfaltot érinti a lába, annak mindnek kötelező láthatósági mellényt viselnie. Tehát jobb, ha egy rakat van a kocsiban, ki tudja mikor, mennyien utaznak egyszerre.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerszamok-webaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr594553872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása