Szerszámok Webáruház blogja

SZERSZAMOK-WEBARUHAZ.hu

Hova kerüljön a kivetőpánt a bútoron?

2012. június 10. - Profitools

Bútor nézegetés során döbben rá az ember, persze amikor meglátja a kiírt uram-bocsá  akciós árat, hogy ilyen árak mellett még ha nagyon is nincs ideje és kedve hozzá inkább megcsinálja.

Az odáig rendben van, hogy a bútor lapszabászat műhelyében levágatjuk a bútorlapot. Egyes szerszám van is otthon pl:fúrógép, kalapács, fúró stb. rendelkezünk. Aztán megvesszük hozzá a egyik Wolfcraft tipliző készüléket >> facsapokat, faragasztót, polctartót és a kivetőpántokat.

A Wolfcraft fatipliző készülékhez van leírás, de a kivetőpánt mellé nem adnak semmit. Hova fúrjuk a lyukakat a pánthoz?

Itt a segítség: 2 féle méretű rácsukódó típusú kivetőpántot lehet kapni, a 26 és a 35mm átmérőjűt. Alapszabály, hogy 4mm-re legyen a kivetőpánt furatának a széle a bútorlap szélétől. A 26mm kivetőpánt esetében a bútorlap szélétől 17mm-re jelöljük ki a furat közepét, a 35mm-e pántnál ez 22mm legyen.

A rácsukódó kivetőpántot akkor alkalmazzuk, ha az ajtó takarja a bútor oldalát, a mellé ill. közé záródót akkor ha az ajtólap az oldallap síkjába csukódik és becsukott ajtólapnál látszik az oldallap éle.

Van sablon is a kivetőpánt fúrásához, mely megkönnyíti a kijelölést >>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerszamok-webaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr824576819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása