Szerszámok Webáruház blogja

SZERSZAMOK-WEBARUHAZ.hu

Mi van, ha a gázszolgáltatás nem üzemel és a túrista gázpalack sem ott ég, ahol kellene???

2012. június 12. - Profitools

A lakóövezetünkben tevékenykedő gázszolgáltató úgy döntött, hogy kb. 30 év után kicseréli a vezetékeket a környező utcákban. Ahhoz képest, hogy közlekedni nem lehetett, kitalálták, hogy az épületbe bejövő vezeték nem megfelelő és ki kell cserélni azt is. Ha ez nem lenne elég a lakóknak, akkor egyúttal nyugodtan cserélhetik a lakásokban lévő vezeték egy részét is. Mivel ez "sajna" nem a szolgáltató hatásköre, így azt oldják meg a házak maguk. Addig is, csak a "biztonság kedvéért elzárják" a gázt az egész területen!!! Hogy az a... 

A teljes öröm kedvéért, és hogy legyen munkája a kivitelezőknek, a gázszolgáltató megadta a paramétereket, hogy mit vár el. Így több ajánlatot kellett bekérni, hogy melyik kivitelező mit ajánl, tervet készíttetni, elfogadtatni a gázosokkal, megcsináltatni, majd várni újra a gázosokat, hogy kegyeskedjenek műszakilag elfogadni és átvenni a munkát. Ismerve a ház "temperamentumát" ez testvérek között is legalább 1 hónap.

Némileg érdekes, hogy ahogy a gázvezeték cseréjével haladtak, úgy nőtt a hasonló hibával rendelkező házak aránya. Mindenütt ugyan az volt az indok, a csonkot cserélték, szivárog a ház gázvezeték rendszere, így "sajnos" nem tudják bekötni a főrendszerbe, csak ha kicserélik a ház belső vezetékezésének egy részét. Megjegyzem ezek addig tökéletesen működtek...

Na itt padlózik a jó ember, hogy azért annyi ideig nem fog gyors kaját, se éttermi menüt enni, így kénytelen beruházni valami főző alkalmatosságba. Villanyrezsót nem veszek, mert mire az felmelegszik, már rég elment a kedvem és az étvágyam az egésztől, így marad a turista gázpalack. Kicsi is, több méretben van és ha netán valamikor túrázni akarok menni, még akkor is jól jöhet. Irány, keríteni egy olyan helyet, ahol kapni is lehet megfelelő méretben.

Az első döbbenet, hogy a megadott db ár (ami nem éppen szerény összeg) csak a kopasz, üres palackra vonatkozik. Ahhoz, hogy használni is lehessen, külön összegért nagyon szívesen megtöltik az embernek és újabb pénzért égőfejet is vehet hozzá. Miután magamhoz tértem eme kiruccanás után, büszkén vittem haza a szerzeményemet, immár megtöltve, égőfejjel, mindennel.

Ekkorra már nagyon vágytam egy normális ételre, így rögtön nekiugrottam és gyártottam egy hatalmas adag fejtettbablevest. Az egész család szereti, laktató és önmagában is elég. Feltettem főni és intéztem a dolgom, időnként ránézek, hogy minden ok az edényben, megy a maga útján az ebédünk. Az egyik ilyen alkalommal látom ám, hogy az égőfej helyett a szelepnél ég a gáz, mint egy lángcsóva, kb. méteres magasságban!! Némi káromkodás és szitkozódás kíséretében, bátorságom összeszedve elzártam a szelep csapját, ami a lángcsóva alatt csupán 1 centire volt. A kezemet szemlélve, azon gondolkodtam, mi a francot csináljak? A telep, ahol vettem, kint van a világvégén, rohadt nehéz volt töltve hazacipelni az 5kg töltetű palackot. Az eladó srác készséges volt a vásárláskor, gondoltam neki tuti tippje van erre. Gyors telefon után kiderült, hogy bár nagyon szeretne, de nem tud segíteni, vigyem vissza a telepre és megnézi mi van vele.

Na még egy kör a messzi távolba, cipelve a cuccot. Már baromira elegem volt az egészből, mikor egy másik srác volt a telepen, aki hamar kiderítette, hogy tök jó minden, csak éppen az égőfej tömítése "elmorzsálódott" menet közben. Mint kiderült ezeket ki tudja mióta tárolták a szabad ég alatt, meg gyártási hiba és aki éppen azt veszi meg, rendesen megszívja.

Így egy tömítőgyűrűvel gazdagabban, súlyzózhattam haza az egészet.

A történet innen már szinte hétköznapi, a közös képviselő szerzett egy ajánlatot, (miután többől kellett volna választani), de hát ki hogy értelmezi. A kivitelező másnap elkezdte volna a munkát, azonban minő véletlen reggelre mégis visszamondta. Aztán a kiválasztott csapat végül leszerelte, átszerelte, elzárta, majd hosszú idő után felszerelte, elindította.

Amikor elkezdték szerelni a rendszert, minden lakásban levágták a gáztűzhelyhez vezető csövet és ledugózták a csonkot. Kérdeztem nagy lelkesen, hogy ezt meg mi a francnak kell, hiszen gáz akkor se lesz, minek dugózni. Az illetékes munkás felvilágolt a tutival, miszerint azért kell ledugózniuk, mert a nyugdíjas lakók állandóan nyitogatják a csapot, hátha már van gáz. Így viszont a rendszer teljesen lelevegősödik és több a kár, mint a haszon.

Ezzel is okosabbak lettünk, gáz azonban csak kereken 1 hónap múlva, miután két napig átjáróház volt a lakás.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerszamok-webaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr434555102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása