Szerszámok Webáruház blogja

SZERSZAMOK-WEBARUHAZ.hu

Az emberi faj három súlyos betegsége

2012. június 12. - Profitools

Szeretek idézni Richard Bandlertől és John Grindertől. Ők az NLP atyjai. Matematikusként kezdtek, belemerültek a pszichiátriába, majd kitalálták az NLP-t (Miaznlp egy mondatban: úgy tudjuk az agyunkat programozni szavakkal, gondolatokkal, mint a számítógépet és ezzel fóbiák, betegségek gyógyíthatók) Én csak úgy adnák a pszichiátereknek diplomát, na elvégeznék a 3 hetes NLP kurzust.

Mindenkinek ajánlom a Békából királyfi és az Elmés változások könyveket. Az utóbbiból egy idézet:

Van az emberi fajnak három súlyos betegsége:

- Az első a komolyság. Ezt jól illusztrálja a „halálkomoly” kifejezés.
Ha el határozzátok, hogy el akartok érni valamit, rendben van. De ha komolyan veszitek a dolgot, csak elvakultok, és saját magatokat gáncsoljátok el.

- A második kór a biztosra venni valamit, különösen azt, hogy igazunk van. Amikor az emberek biztosak lesznek valamiben, többé nem vesznek észre semmit, és a gondolkodást is abbahagyják.
Amikor teljesen biztosnak érzitek magatokat valamiben, teljesen biztosak lehettek benne, hogy valamit figyelmen kívül hagytok. Néha praktikus egy ideig szándékosan figyelmen kívül hagyni valamit, de aki teljesen biztos a dolgában, az valószínűleg sohasem veszi észre, ami mellett elment. Könnyű belemenni a bizonyosság csapdájába.
 
- A harmadik kór a fontosság. Ennek is a legrosszabb fajtája a saját magunk fontossága, az önteltség.
Amint valami „fontos” lesz, minden más megszűnik az lenni.
A fontossággal remekül meg lehet indokolni a kegyetlenséget, a pusztítást, vagy bármit, ami olyan rossz, hogy igazolni kelljen valamivel.

Az emberek többsége e három betegségnél köt ki, ha megakadt valamiben.
Elkezdhetünk fontosnak tartani valamit, de csak akkor vehetjük komolyan, amikor ebben biztosak leszünk:)

Ezen a ponton vége a gondolkodásnak.

Richard Bandler NLP

A bejegyzés trackback címe:

https://szerszamok-webaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr754526041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása