Szerszámok Webáruház blogja

SZERSZAMOK-WEBARUHAZ.hu

A grafitos zárbetét tuning

2012. június 14. - Profitools

cilinder_kulcs.jpegKulcsmásolással is foglalkoztunk. Néha kértek lépcsőházakba zárbetétet több kulccsal. Amikor egy cilinderbetéthez sok kulcsot másoltam mindig m mondtami a vevőnek, hogy érdemes egy kis grafitos kezelést adni a cilinderbetétnek.

Menete a következő:

Vegyünk egy kis adag grafitot. Ekkor szokták megkérdezni, azt meg hol lehet kapni? Grafitceruza, jobb az ácsceruza mert annak vastag a grafit bele, no meg áruljuk és fillérekbe kerül. Reszeljük le egy kis csiszolóvászon darabon. Hajtsuk be V alakba és öntsük rá a grafitport. Majd öntsük bele a cilinderbetétbe, oda ahová a kulcs is becsúszik. Dugjuk be a kulcsot és forgassuk meg néhányszor. Ismételjük meg még egyszer. Ne aggódjunk, nem tudjuk elrontani azzal, hogy sok grafitot teszünk bele, mert ami nem fér, úgy is kihullik a zárbetét nyílásain. A cilinderbetét másik oldalán is ismételjük meg a kezelést.

Mit érünk el vele?

A grafit felkenődik a zárbetét alkatrészeinek falaira - főleg sárgaréz betét esetében kiváló - félig önkenővé válik. Az ilyen kezelt cilinderbetét sokkal tovább bírja, később kopik el. Ha olyan helyre tesszük ami kaphat esőt, pl. kertkapu nem fagy be, mert a grafitos felületről úgy kifolyik a víz, mintha higany lenne.

Ha lépcsőházajtókba kértek zárbetéttel kulcsmásolást, mindig meg csináltam kérés nélkül is.Természetesen ha ez egy 10 emeletes panel lépcsőház kapuzár amihez úgy 100-200 kulcsot használnak, a cilinderbetétnek is minőséginek kell lennie. Itt nem gondolok valami drága cilinderbetétre, hanem egy olcsóbb de minőségi is megteszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerszamok-webaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr864588515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása